Rakennuspalvelu

Huoneistoremontit

Liiketilarakennus

uudisrakennus

Kylmä ullakko asuinkäyttöön – yli 100-vuotiaan puutalo-osakkeen remontti

marras 24, 2020 | Huoneistoremontti

Seuraavaksi avaamme sinulle oven Turun keskustan läheisyydessä sijaitsevaan puutalo-osakkeeseen. Yli sata vuotta vanhassa puutalo-osakkeessa toiveena on saada muutettua yläkerran kylmä ullakko asuinkäyttöön, minkä lisäksi alakerran lähes alkuperäiskuntoinen hellahuone ja vessa remontoitaisiin uuteen uskoon. 

Vanhan puutalon elämän jäljet pitävät remontoijan mielen virkeänä

Haasteena vanhoissa puutaloremonteissa on usein uuden ja vanhan tyylikäs yhdistäminen. Lisäksi vanhoissa puutaloissa on usein paljon yksityiskohtia eri vuosikymmeniltä, sekä monenlaisia kulmia, koska usein vanhan talon vuosia nähneet rakenteet ovat vinoja. Tällöin budjettiin sopivien kompromissien löytäminen voi olla haastavaa.

Tämän remontin aikataulullista toteutusta helpottaa se, että huoneistossa ei asuta remontin aikana, mikä helpottaa remontin suunnittelua, kun ei tarvitse ottaa huomioon mahdolliselle asukkaalle remontista syntyvää haittaa. Asunnossa on paljon jo saatu valmiiksi, mutta remontoitavaa vielä löytyy. 

ullakko asuinkäyttöön

ullakko asuinkäyttöön

Yläkerran kylmä ullakko asuinkäyttöön vanhaa kunnioittaen

Aloitetaan ensimmäiseksi kurkistamalla ullakolle. Remontti toteutetaan asiakkaan rakennuslupakuvien mukaisesti, kunnioittaen vanhoja pintoja pyrkien yhdistämään vanhan ja uuden talon henkeen yhteensopivalla tavalla.

Ullakon osalta uudistus alkoi vanhojen purujen poistolla. Fyysisen purkuponnistuksen jälkeen varsinainen rakentaminen alkoi osastoivien paloseinien teolla. Tämän jälkeen katto ja seinät eristettiin, jotta lämpö säilyisi tilassa myös kylmempien talvikuukausien aikana. 

Lattia, katto ja seinä saivat kaikki uudet vaaleat pinnat, mitkä kunnioittavat vanhan talon alkuperäisiä hirsisiä kattokannattajia. Yläkerran vanhat kattokannattajat hiottiin puhtaaksi ja käsiteltiin. Remontin aikana ullakolle rakennettiin myös täysin uusi kylpyhuone, joka tilasta täysin uupui.

Portaikon siirtämisellä lisää säilytystilaa

Alkuperäinen kapea portaikko suoraan ulko-ovelta ullakolle oli epäkäytännöllinen ja ahdas, eikä säilytysratkaisuille ollut tilaa lainkaan. Tulevaa asuinkäyttöä ajatellen olennaisena osana remonttia oli saada kulku ullakolle käytännöllisemmäksi ja tilavammaksi. 

Purimme vanhan portaikon täysin. Tilasimme mittatilaustyönä uuden liukuovikaapin, joka pääsi täyttämään vanhan porrasaukon jättämän tyhjuuden. Liukuovikaapin ansiosta asuntoon saatiin huimasti lisää säilytystilaa asunnon sisäänkäynnin läheisyyteen. Rakensimme yläkertaan täysin uuden porrasaukon, johon asennettin valkoiset mittatilausportaat.

Seuraavaksi voimmekin laskeutua uusia portaita pitkin takaisin alakerran hellahuoneeseen. 


puutalo-osakkeen remontti asuinkäyttöön
vanhan puutalon entisöinti, yläkerran remontoiminen asuinkelvolliseksi, asuinkäyttöön


hellahuone remontti, asuinkäyttöön

Hellahuoneen alkuperäinen lautalattia esiin muovimaton alta

Remontin yhteydessä myös alakerran hellahuone ja pieni vessa tullaan remontoimaan uuteen uskoon. Yläkertaan asennettiin tietenkin uusi lautalattia, mutta hellahuoneen yli 100-vuotias lautalattia haluttiin ehdottomasti säilyttää. Vanha lautalattia kaivettiin muovimaton alta, hiottiin puhtaaksi ja remontin lopussa vielä käsitellään. Työmaalla jäljellä vielä keittiön asennus, ja viimeistelyä.


Mikäli sinulla on mielessä ullakon muuttaminen asuinkäyttöön tai muuten vain kysymyksiä vastaavaan remonttiin liittyen, niin ota rohkeasti yhteyttä. Halutessasi voimme tulla myös tutustumaan tilaan, minkä jälkeen voimme yhdessä suunnitella, miten sinullekin saadaan lisää asuintilaa – ammattitaitoisesti ja edullisesti toteutettuna. 


Seuraathan meitä jo Instagrammissa ja Facebookissa?