Rakennuspalvelu

Huoneistoremontit

Liiketilarakennus

uudisrakennus

Omakotitalon rakentaminen Turussa edistyy – kutsu harjannostajaisiin!

tammi 27, 2021 | Uudisrakennus

Omakotitalon rakentaminen Turun keskustan läheisellä tontilla on sujunut kuluneen puolen vuoden aikana suunnitelmien mukaan. Ajattelimme, että nyt olisi sopiva hetki kutsua kylään työmaalle. Varsinkin, kun emme ennättäneet joulukuun alun kulmilla juhlia edes harjannostajaisia, jotta saimme katon valmiiksi ennen lumia. 

Ennen kuin pääsemme varsinaisiin harjannostovaiheisiin, niin ajattelimme tässä aluksi pitää lyhyen puheen siitä, kuinka omakotitalon rakentaminen on viimeisen puolen vuoden aikana kokonaisuudessaan edennyt. 


Kolmikerroksisen omakotitalon rakentaminen alkoi elokuussa 2020

Turun keskustan kolmikerroksisen omakotitalon rakentaminen alkoi viime elokuussa, kun pääsimme astelemaan Kaivuri Turku Oy:n tekemälle valmiille sepelipatjalle ja valmistelemaan perustuksia tulevalle uudisrakennukselle. Asensimme anturamuotit sepelipatjalle ja teimme valutyöt elokuun helteissä. 

Itse tontti sijaitsee mäkisen tien vieressä, mikä välillä hieman hankaloitti isojen autojen ja kaivureiden kulkua. Lisäksi tontin idyllisen kompakti koko asetti toisinaan haasteita, koska emme mahtuneet säilyttämään kuin seuraavaan työvaiheeseen välttämättömiä tavaroita tontin läheisyydessä. Tontin jyrkkä sijainti ja pieni koko eivät lopulta koituneetkaan sen suuremmiksi haasteiksi, koska suunnittelimme seuraavat työvaiheet hyvissä ajoin ja mahdollisimman tarkasti. 

omakotitalon rakentaminen turku
Turku, omakotitalon rakentaminen

Syksyn aikana kivitalo nousi kerros kerrokselta

Syys-lokakuussa omakotitalon rakentaminen eteni jo siihen vaiheeseen, että Lakalta tilaamamme kivet päästiin latomaan ja valamaan. Pian kivitalo nousi jo pitkälle toiseen kerrokseen ja samalla saimme ulkopuolen porraskäynnin tukimuurit ja etukatoksen perustusmuurit valmiiksi.

Rungon rakennuksen edetessä suunnitellusti, pääsimme tekemään myös ensimmäisen holvivalun. Tässä holvivalulla tarkoitamme ehkä tuttavallisemmin ilmaistuna kellarikerroksen kattoa. Holvivalun tekemiseen käytimme muottifirma Dokan holvimuottikalustoa, jokä ovat näkyvissä tuossa alemmassa kuvassa. Dokan kaluston ansiosta työ onnistui helposti.

Kolmikerroksisen omakotitalon kellarikerrokseen teimme sisäänkäynnin tontin takalaidalta ja tontin etupuolelta sisäänkäynti on suoraan toiseen kerrokseen.

omakotitalon rakentaminen, lakkatalon kivet
omakotitalon rakentaminen, rungon rakentaminen, turku
dokan kalusto, omakotitalon rakentaminen
Dokan holvimuottikalusto

Viimein – tervetuloa siis harjannostajaisiimme

Kattotuolit nostettiin joulukuun alussa ja aluskate saatiin hyvin pian päälle suojaamaan rakennusta. Juuri ennen joulua kiinnitettiin myös kattopellit, joten nyt jos koskaan on aika iloita kuluneesta matkasta tähän mennessä.

Talon ulkopuolella etuosasta uupuu vielä katos ja takaterassi hakee vielä lopullista muotoaan. Syksy oli hieman turhan sateinen meidän makuun, mutta todellinen onni oli se, että talvi alkoi vasta, kun katto oli valmis. Pääsimme siirtymään sisätöihin juuri sopivasti.

Tammikuussa olemme saaneet tehdä sisätöitä lämpimässä, koska rakennusaikaisen lämmityksen on voinut jo kytkeä päälle. Talon sisällä viimeisimpänä valmistui ensimmäisen pintalattian valu ja muiden lattioiden valaminen on vuorossa seuraavaksi. 

Hetki sitten koolasimme yläpohjan, eli asensimme tukipuut sisäkattoon tulevaa kattopaneelia varten. Samalla höyrynsulkumuovi ja puhallusvillat pääsivät paikoilleen. Pian pääsemme rakentamaan väliseiniä.

Talo alkaa päivä päivältä näyttämään enemmän ja enemmän kodilta.

Omakotitalo takaa…
omakotitalon rakentaminen, rakennuspalvelu, pellittäminen, turku
… ja edestä.
omakotitalon rakentaminen

Tähän mennessä tämän omakotitalon rakentaminen on ollut meille erittäin mielekäs projekti. Kun kyseessä ei ole perinteinen talopaketti, erityisesti materiaalien laskennan, kilpailuttamisen ja tilausten aikatauluttamisen tärkeys on korostunut tämän projektin aikana. Ja mihinkä sitä tämän puheen päätteeksi kieltämään: palkitsevinta tässä on ehdottomasti se, että oman tekemisen jäljen pääsee näkemään konkreettisesti. 

Skoolataanko?


Seuraathan meitä jo Instagrammissa ja Facebookissa?